Business Internaţional

Erdogan afirmă că Turcia deţine probe privind implicarea Rusiei în comerţul SI cu petrol

Erdogan afirmă că Turcia deţine probe privind...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

03.12.2015, 14:15 315

"Avem probe. Vom începe să le prezentăm lumii", a declarat Erdogan într-un discurs susţinut în faţa unr sindicalişti, la Ankara.

Şeful statului turc a citat în acest sens numele omului de afaceri sirian George Haswani, "titular al unui paşaport rus".

Ministerul rus al Apărării a afirmat miercuri că Moscova deţine probe potrivit cărora preşedintele turc Recep Tayyp Erdogan şi familia sa beneficiază de pe urma unei contrabande cu petrol provenind din teritorii aflate sub controlul SI atât în Siria, cât şi în Irak.

În discursul anual privind starea naţiunii, în Parlamentul rus, preşedintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia nu va uita niciodată că turcii îi ajută pe terorişti.

"Întotdeauna am considerat trădarea un lucru foarte ruşinos", a spus el, adăugând că nu confundă actuala conducere a Turciei cu poporul turc.

"Nu vom uita înjunghierea în spate din partea Turciei şi relaţia lor apropiată cu teroriştii", a spus Putin, referindu-se la doborârea unui avion militar rusesc de către forţele aeriene turce la frontiera cu Siria şi la acuzaţiile de contrabandă cu petrol referitoare la conducerea turcă.

"Turcia nu va scăpa cu un embargo asupra roşiilor după doborârea bombardierului rus. Vom continua să le amintim ce au făcut", a ameninţat Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels