Business Internaţional

Executivul care a transformat compania LG dintr-un producător local de electrocasnice într-un conglomerat gigant, a murit la vârsta de 73 de ani

Executivul care a transformat compania LG dintr-un...

Autor: Alex Ciutacu

22.05.2018, 08:00 64696

Koo Bon-Moo, preşedintele celui de-al patrulea cel mai mare conglomerat sud-coreean – LG – a murit. Acesta avea 73 de ani şi a transformat un producător local de electrocasnice într-o putere globală pe piaţa de tehnologie în două decenii, potrivit Bloomberg.

Koo a murit duminică, acesta optând să nu fie resuscitat după o boală care l-a măcinat timp de un an, potrivit Grupului LG.

Pe piaţa din România, grupul LG vinde o gamă extinsă de produse, de la televizoare, monitoare, telefoane mobile şi electronice, la frigidere, maşini de spălat şi instalaţii de aer condiţionat. 

Aroganţă fără limite: "37 de milioane de lire reprezintă prea puţin pentru stilul de viaţă cu care m-a obişnuit" - GALERIE FOTO

 

O tânără de 23 de ani din Moscova a ajuns "spaima şoferilor": conduce maşini de sute de mii de euro şi arde teancuri de bani pe aragaz - GALERIE FOTO

 

Conducerea companiei va fi preluată de fiul său adoptat, Koo Kwang-Mo, 40 ani, care a fost numit la conducere de board-ul grupului şi aşteaptă aprobarea acţionarilor la întâlnirea din 29 iunie.

Koo Bon-moo a suferit mai multe operaţii pe creier în ultimii ani, potrivit agenţiei de presă Yonhap News.

În cei 23 de ani de conducere, vânzările totale ale grupului au crescut de peste cinci ori, la 148 de miliarde de dolari în 2017.

„Preşedintele Koo este cel care a construit fundaţia businessului global LG”, spune Park Ju-gun, preşedinte al firmei de cercetare CEOScore.

Sub conducerea lui Koo, producătorul de electrocasnice, care a produs primul aparat radio în 1959, a devenit unul dintre cele mai mari cinci branduri de telefoane din lume, iar businessul de LCD-uri a fost mereu în luptă de piaţă cu conglomeratul Samsung Electronics.

Koo a intrat pe piaţa de telecom la sfârşitul anilor 90, iar următoarea mutare de business a fost piaţa bateriilor şi a energiei.

LG Chem a devenit unul dintre cei mai mari producători de baterii din lume, furnizând baterii pentru producători auto precum Ford Motor şi Renault.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO