Business Internaţional

Forţele israeliene au ucis doi adolescenţi palestinieni în confruntările din Cisiordania

Forţele israeliene au ucis doi adolescenţi palestinieni...

Autor: Petru Mazilu

08.10.2022, 19:27 23

Forţele israeliene au ucis sâmbătă doi adolescenţi palestinieni în confruntările izbucnite în timpul unui raid în Cisiordania, au declarat oficiali palestinieni, potrivit Reuters.

Armata israeliană a declarat că forţele de securitate care încercau să aresteze un bărbat înarmat de la gruparea Jihadul Islamic au fost ţinta unor focuri de armă.

„Zeci de palestinieni au aruncat cu explozibili şi cocteiluri Molotov asupra forţelor şi au tras asupra lor. Forţele au tras asupra suspecţilor înarmaţi", a anunţat armata pe Twitter.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că doi adolescenţi, în vârstă de 16 şi 18 ani, au fost ucişi şi 11 au fost răniţi.

Aproximativ 80 de palestinieni au fost ucişi în Cisiordania de când Israelul a lansat operaţiunea Breakwater împotriva militanţilor, la 31 martie, ca răspuns la o serie de atacuri ale palestinienilor în Israel. Bilanţul include militanţi şi civili.

Intensificarea violenţelor în Cisiordania, unde palestinienii au o autonomie limitată, a fost una dintre cele mai grave din ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO