Business Internaţional

Frăţia secretă a bancherilor de pe Wall Street distrează membrii cu filmări de la Lehman Brothers

Frăţia secretă bancherilor de pe Wall Street distrează membrii cu filmări de la Lehman Brothers

Autor: Vlad Popescu

17.01.2011, 09:43 45

Frăţia bancherilor de pe Wall Street, "Kappa Beta Phi", fondatăînainte de 1929 şi ascunsă de ochii publicului, a găzduit pe 13ianuarie cina anuală de iniţiere pentru noi membri, unde invitaţiiau fost "distraţi" cu un film înregistrat acum câţiva ani deangajaţii defunctei Lehman Brothers, scrie

MediafaxBusiness

.

Surse participante au descris, pentru Bloomberg, sub protecţiaanonimatului, detalii ale evenimentului de joi.

"Un chel în smoking a intrat în holul hotelului St. Regis dinManhattan, a mormăit ceva către un steward şi a fost apoi condus laun lift. A fost urmat de o femeie cu o căciulă de blană cât olustră, apoi de un bărbat într-un pardesiu, care îşi umezea buzeleîn timp ce trecea pe sub tavanul decorat cu heruvimi", scrieBloomberg în articolul intitulat "Societatea secretă de pe WallStreet iniţiază membri cu o filmare de la Lehman".

Kappa Beta Phi, fondată înainte de crash-ul din 1929 alburselor, a numărat printre membri unii dintre cei mai importanţidirectori şi bancheri de pe Wall Street şi, implicit, oficialiguvernamentali însărcinaţi cu reglementarea sistemului financiarsau a economiei.

Dintre cei iniţiaţi în acest an în rândurile frăţiei suntmenţionaţi Josh Harris, senior managing director la Apollo GlobalManagement, şi Paul Parker, director de fuziuni şi achiziţii laBarclays Capital New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO