Business Internaţional

Fuziunea aromelor: Americanii de la IFF preiau compania israelienilor de la Frutarom într-o tranzacţie gigant de peste 7 miliarde de dolari, care va crea cel mai puternic jucător din industria globală

Fuziunea aromelor: Americanii de la IFF preiau compania...

Autor: Alex Ciutacu

11.05.2018, 17:40 585

International Flavors & Fragrances  (IFF) din New York va achiziţiona compania israeliană Frutarom într-o tranzacţie evaluată la 7,1 miliarde de dolari şi care presupune atât cash cât şi acţiuni şi în care americanii preiau şi datoriile Frutarom, potrivit Israel21.

Noua companie ar trebui să aducă venituri totale de 5,3 miliarde de dolari în 2018.

Tranzacţia va fi încheiată în următoarele şase-nouă luni, iar Ori Yehudai, actualul preşedinte al board-ului şi CEO Frutarom, va deveni consilierul strategic al lui Andreas Fibig, actualul preşedinte şi CEO al IFF.

IFF îşi va păstra sediul central în New York şi va menţine o prezenţă activă în Israel.

Compania IFF este listată pe bursa din New York, iar acţiunile IFF se tranzacţionau vineri la ora 17.30 la valoarea de 128 de dolari, la o capitalizare bursieră de 10,34 miliarde de dolari. După finalizarea tranzacţiei, IFF va fi listată şi pe bursa din Tel Aviv.

„Frutarom a avut o călătorie impresionantă cu o creştere accelerată, mult peste standardele din industria noastră, datorită strategiei unice de investiţie, a tehnologiei şi a înclinaţiei spre producţia de arome naturale şi gustoase. Astăzi, suntem extrem de încântaţi să punem la un loc Frutarom şi IFF pentur a crea un lider mondial al gustului, aromei şi nutriţiei naturale”, a transmis Yehudai.

Frutarom, o companie cu o creştere impresionantă, are centre de producţie şi dezvoltare pe şase continente şi are un portofoliu de peste 70.000 de produse pe care le distribuie spre 30.000 de clienţi din peste 150 de ţări.

Produsele naturale sunt responsabile pentru 75% din vânzările totale ale Frutarom, care sunt estimate la peste 1,6 miliarde de dolari în 2018.

„Frutarom are un portofoliu de produse extrem de atractiv şi o expertiză necesară în produse naturale cu capabilităţi chiar mai mari decât o parte din businessul nostru”, a menţionat Fibig.
 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO