Business Internaţional

GE a lansat o ofertă de 12,4 miliarde euro pentru preluarea diviziei de energie a Alstom

GE a lansat o ofertă de 12,4 miliarde euro pentru...

Autor: Vlad Popescu

30.04.2014, 10:00 106

Consiliul Director al Alstom a dat aviz pozitiv ofertei propuse de grupul american GE şi a desemnat o comisie independentă să evalueze tranzacţia până la 2 iunie, a anunţat miercuri GE într-un comunicat.

Dacă evaluarea va avea concluzii favorabile, Alstom va intra în negocieri în exclusiviate cu GE.

Siemens se poate încă implica printr-o ofertă concurentă. Compania germană a anunţat marţi că va face o ofertă pentru Alstom după ce va dobândi accesul la anumite informaţii financiare.

Alstom produce echipamente energetice şi trenuri de mare viteză, inclusiv cunoscutele TGV, şi poartă discuţii cu GE de mai multe săptămâni. Grupul vizează preluarea operaţiunilor Alstom din domeniul energiei, care reprezintă 70% din afacerile companiei franceze.

Siemens a cerut Alstom acces la datele financiare şi permisiunea de a realiza interviuri cu managementul, a anunţat marţi grupul german într-un comunicat. Surse apropiate situaţiei au declarat pentru Bloomberg că Siemens este dispus să facă o ofertă financiară cel puţin la fel de atractivă ca cea a GE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO