Business Internaţional

General Motors planuieste o revenire pe piata de obligatiuni

12.09.2006, 18:00 14

General Motors Acceptance, divizia de finante a celui mai mare producator de masini din lume, va scoate la vanzare obligatiuni, a declarat Joanne Krell, purtatoare de cuvant pentru GMA din Detroit.
Aceasta vanzare va fi incheiata cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, titreaza Bloomberg.
O revenire pe piata de obligatiuni ar putea sa semnaleze cresterea increderii investitorilor dupa ce, in mai 2005, ratingul de credit al companiei a ajuns la gradul de "non-investitie". Datoriile GMA au inceput sa scada in ultimele 12 luni.
Obligatiunile cu dobanda de 8% ale GMA au crescut la 101 centi de la 89,125 de centi in luna martie, conform raportului Trace, sistemul de raportare de pret al NASD (organism de supraveghere a activitatii firmelor de brokeraj).
GMA are pe piata obligatiuni in valoare de 247 mld. dolari si imprumuturi in mai multe monede diferite. General Electric, Fannie Mae, Freddie Mac si Citigroup sunt printre putinele companii americane cu un numar mai mare de obligatiuni pe piata.
Obligatiunile GM au inceput sa-si revina dupa ce directorul executiv Rick Wagoner a redus din costuri si a contribuit la vanzari de peste 17 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO