Business Internaţional

Germania şi UEFA Champions League: Cea mai puternică economie a Europei arată tot mai puţin ca finalista Bayern Munchen - studiu

Germania şi UEFA Champions League: Cea mai puternică...

Autor: Marius Oncu

20.05.2013, 15:46 1556

Economia zonei euro nu arată semne de receuperare, după şase trimestre consecutive de recesiune, şi chiar şi Germania are dificultăţi, a afirmat economistul Marcus Wright.

"Germania arată tot mai puţin ca Bayern Munchen şi un pic mai mult ca o echipă de mijlocul clasamentului. Puternica industrie prelucrătoare din Germania se chinuie pe un loc nu foarte bun pe la mijlocul clasamentului", a spus economistul, citat de CNBC.

Bayern Munchen a ajuns în finala Ligii Campionilor, cea mai puternică competiţie intercluburi, unde va întâlni o altă echipă germană, Borussia Dortmund. Finala Ligii Campionilor va avea loc sâmbătă, pe stadionul Wembley. Bayern Munchen s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în finala Ligii Campionilor după ce a învins cu scorul general de 7-0 formaţia spaniolă FC Barcelona, în semifinalele competiţiei.

Germania şi ţările de la periferia zonei euro au nevoie de avansul consumului şi cheltuielilor guvernamentale şi nu de politica de austeritate promovată de cancelarul Angela Merkel, a adăugat analistul RBS.

Guvernul de la Berlin are un mic surplus bugetar, astfel că ar putea interveni pentru sprijinirea economiei prin cheltuieli mai mari. Comparativ cu alte economii importante, Germania are avantajul creşterii salariilor, notează Wright.

"Salariile la nivelul ţării cresc cu 3% anual. În comparaţie, salariile din Marea Britanie se află în urcare cu numai 0,4% şi nu au mai atins un avans de 4% de patru ani", a declarat economistul.

Economiei Germaniei a evitat la limită intrarea în recesiune în timpul primului trimestru, cu o creştere de numai 0,1%, după o contracţie de 0,7% în precedentele trei luni. Franţa, a doua mare economie a zonei euro, nu a reuşit să evite un al doilea trimestru de scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO