Business Internaţional

GM: De la dator-vândut anul trecut, la profit de 2 mld. dolari în T3

GM: De la dator-vândut anul trecut, la profit de 2 mld. dolari în T3

Autor: Radu Racu

10.11.2010, 17:08 32

Constructorul american de automobile General Motors a reuşit sătreacă pe profit în trimestrul al treilea, la un an după ce a ieşitde sub protecţia legii falimentului, compania estimând pentru 2010primul rezultat pozitiv din ultimii şapte ani, scrie Reuters.

Câştigul net al celui mai mare constructor american de maşini afost de 2 miliarde de dolari în intervalul iulie-septembrie 2010,după ce a consemnat o creştere a veniturilor pe piaţa din Americade Nord pentru al treilea trimestru consecutiv.

Profitul pentru trimestrul al treilea, în linie cu aşteptărileanaliştilor, a depăşit rezultatul de 1,7 miliarde de dolari alrivalului Ford. Al treilea mare constructor american, Chrysler, araportat o pierdere de 84 de milioane de dolari.

GM a ieşit în iulie anul trecut din faliment, după ce a fostsusţinut cu fonduri guvernamentale de circa 50 de miliarde dedolari. Din 2004 până în prezent, compania a însumat pierderi de 88de miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO