Business Internaţional

Hackerii ruşi au atacat banca americană JP Morgan

Hackerii ruşi au atacat banca americană JP Morgan

Autor: Luiza Chiroiu

28.08.2014, 13:36 393

Atât datele conturilor mai multor clienţi, cât şi unele informaţii sensibile din calculatoarele angajaţilor băncilor au fost furate în urma atacurilor informatice. Unul dintre oficialii intervievaţi de Bloomberg a avertizat că hackerii ar putea folosi datele obţinute pentru a goli conturile clienţilor.

Cu toate acestea, nu se ştie încă dacă vreun client al băncilor a suferit pierderi financiare în urma atacurilor.

Cel puţin una dintre bănci a acuzat în mod direct hackeri susţinuţi de Rusia pentru pierderea de informaţii, conform surselor.

FBI desfăşoară în prezent o anchetă, pentru a stabili dacă aceste atacuri au fost operate ca un act de răzbunare la adresa SUA, pentru sancţiunile impuse Rusiei pentru intervenţia în Ucraina.

Anchetatorii au descoperit că atacurile au fost realizate prin intermediul unor servere din America Latină. De altfel, modul sofisticat în care au fost realizate atacurile, precum şi unii indicatori tehnici identificaţi în calculatoarele băncilor au deschis o pistă care ar putea arăta o legătură a hackerilor cu guvernul de la Moscova.

Aceste incidente au apărut pe fondul unei relaţii tensionate dintre SUA şi Rusia. Trupele ruseşti se află în continuare la graniţa cu Ucraina, în pofida sancţiunilor economice impuse de SUA şi ţările din Uniunea Europeană.

JP Morgan cheltuieşte anual 200 milioane dolari pentru a se proteja de atacurile cibernetice, potrivit datelor furnizate de bancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO