Business Internaţional

Vă întrebaţi ce face Facebook cu datele voastre despre starea civilă? Îşi lansează un serviciu de dating pentru cei 200 de milioane de utilizatori listaţi drept „singuri”. Acţiunile companiei din spatele Tinder au scăzut cu 22% după anunţ

Vă întrebaţi ce face Facebook cu datele voastre despre...

Autor: Alex Ciutacu

02.05.2018, 11:00 337

Facebook intră în piaţa de dating online şi va lansa un serviciu pentru milioanele de utilizatori ai reţelei de socializare în încercarea de a convinge oamenii să petreacă mai mult timp pe platforma socială, potrivit Reuters.

Serviciul, pe care Facebook îl analizează de peste un deceniu şi pe care îl va lansa în curând, ar putea ajuta compania să îşi recâştige popularitatea printre consumatorii tineri şi ar determina oamenii să petreacă mai mult timp pe Facebook.

„Sunt 200 de milioane de oameni pe Facebook care s-au listat drept singuri, deci putem face ceva în această privinţă”, a transmis Zuckerberg în faţa dezvoltatorilor software în cadrul conferinţei anuale F8.

Acţiunile companiei au crescut cu 1,1% după anunţ, închizând ziua de tranzacţionare la 173,86 de dolari per acţiuni.

În acelaşi timp, acţiunile companiei Match Group, care deţine aplicaţiile de dating Tinder şi OkCupid, au scăzut cu 22% în urma anunţului Facebook.

Utilizatorii Facebook au posibilitatea de a-şi afişa statusul relaţiei încă din februarie 2004.

Zuckerberg spune că Facebook a construit serviciul concentrându-se pe un subiect delicat, cel al privacy-ului, după ce compania s-a confruntat cu scandalul Cambridge Analytica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO