Business Internaţional

Italia se teme de o criză umanitară "catastrofală" din cauza situaţiei din Libia

Autor: Enache Iuliana Daniela

24.02.2011, 15:27 17

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, le-a cerut joipartenerilor săi europeni să ajute ţara să facă faţă riscului uneicrize umanitare "catastrofale" din cauza deteriorării situaţiei dinLibia, relatează AFP citată de Mediafax Business.

"Cer Europei să ia toate măsurile necesare pentru a face faţăunei urgenţe umanitare catastrofale, nu ne poate lăsa singuri,aceasta este cererea mea", a declarat el la sosirea la o reuniunecu omologii săi din cadrul UE, consacrată temerilor unui exod derefugiaţi din Libia către Europa.

"Sper într-o susţinere" a altor ţări europene, "deoarece ceea cese întâmplă în bazinul mediteraneean nu este numai o problemăpentru Italia şi ţările mediteraneene, ci este o problemă pentruEuropa şi lumea întreagă, ne confruntăm cu o urgenţă umanitară", aadăugat el.

Mai multe ţări din Europa de Sud (Italia, Franţa, Spania,Grecia, Malta şi Ciprul), care constituie prima poartă de intrarepentru un eventual aflux masiv de imigranţi din Libia, au cerut,miercuri, la Roma, înfiinţarea unui fond de solidaritate pentru aajuta ţările de primire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO