Business Internaţional

Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul plănuia atentate de Ziua Independenţei, Crăciun şi 11 septembrie

Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul plănuia atentate de Ziua Independenţei, Crăciun şi 11 septembrie

Autor: Mediafax

12.05.2011, 11:01 814

Jurnalul lui Osama ben Laden include informaţii despreimportanţa de a ataca Statele Unite şi o listă cu datele importantedin calendarul american, respectiv Ziua Independenţei, Crăciunulsau împlinirea a zece ani de la atacurile din 11 septembrie, adeclarat un oficial citat de CNN.

Anchetatorii americani cred că informaţii similare suntconţinute şi în alte documente, a declarat sursa citată. Ideea de aviza trenuri de călători, asupra căreia autorităţile au avertizatsăptămâna trecută, a fost aflată din acest jurnal.

Pentru moment însă, afirmă oficialul, nu există informaţiidespre momentul, data sau locul vreunui atac specific, iar multedintre aceste însemnări sunt văzute mai degrabă ca idei ale lui benLaden decât ca planuri reale.

În acelaşi jurnal, Osama ben Laden calculase câţi americani artrebui să ucidă pentru a forţa Statele Unite să se retragă dinOrientul Mijlociu, relatează BBC News Online. Liderul Al-Qaida arfi conchis că numai mii de morţi, ca în atacurile din 11septembrie, ar fi fost suficient pentru acest lucru, afirmând căatacurile mai mici decât cele din 11 septembrie nu au impactuldorit. Citiţi mai mult despre jurnalul lui Osama ben Laden pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO