Business Internaţional

Kremlin: Decizia SUA de a aproba exportul de arme în Ucraina ar putea declanşa un conflict sângeros

Kremlin: Decizia SUA de a aproba exportul de arme în...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

21.12.2017, 12:30 202

În pofida dezvoltării recente a cooperării între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin, liderul SUA a aprobat, miercuri, vânzarea unor arme letale către Ucraina, care să ajute statul ucrainean în combaterea separatiştilor pro-ruşi.

În acest context, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), Leonid Slutski, a declarat că decizia Administraţiei de la Washington subminează Acordul de la Minsk, în care este prevăzută retragerea armelor grele şi a trupelor străine de pe teritoriul Ucrainei.

"Această decizie subminează Acordul de la Minsk şi va provoca escaladarea tensiunilor şi activităţile militare în sud-estul Ucrainei. Cu siguranţă nu va ajuta la restituirea păcii în regiune", a declarat oficialul rus.

Cu toate acestea, Trump nu decis dacă va furniza şi armament de tipul rachetelor anti-tanc şi anti-portavion, iar armele nu vor fi direct furnizate de către Guvernul SUA, ci vor fi cumpărate de la producătorii americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO