Business Internaţional

Lovitura de teatru: Cel mai influent bancher a primit doar 9 mil. $ bonus

07.02.2010, 23:08 16

Lloyd Blankfein, directorul executiv al Goldman Sachs, cea maiimportanta banca de pe Wall Street, a primit un bonus de 9 mil.dolari, cu mult sub suma de 100 de milioane de dolari vehiculata inpresa in ultima perioada, scrie Bloomberg. Bonusul lui Blankfein ainclus numai actiuni.

In acelasi timp, omologul sau de la JPMorgan, Jamie Dimon, afost recompensat cu un bonus aproape dublu, de 17 mil. dolari (12,4mil. euro).

La inceputul saptamanii trecute, publicatia britanica The Timesanunta ca Blankfein, considerat cel mai influent bancher dinStatele Unite, va primi un bonus in valoare de pana la 100 mil.dolari (73 mil. euro), sfidand astfel eforturile presedinteluiamerican Barack Obama de a impune limite asupra recompenselorprimite de executivii bancari.

Directorul executiv al Goldman Sachs a stabilit un record peWall Street in 2007, dupa ce a beneficiat de un bonus consistent de67,9 mil. dolari.

"Suma (primita de Blankfein - n.r.) este in mod cert mult maimica decat m-as fi asteptat. Probabil au decis ca nu vor ca opiniapublica sa se concentreze numai asupra lor si asupra bonusurilorlor", a declarat Rose Marie Orens din cadrul firmei de consultantaCompensation Advisory Partners din New York.

Goldman Sachs a afisat in anul fiscal 2009 un profit net de 13,4mld. dolari (9,8 mld. euro), in conditiile in care in 2007, anulbonusului record al lui Blankfein, obtinuse 11,6 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO