Magnatul Michael Bloomberg intenţionează să candideze la preşedinţia SUA

24 ian 2016 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Magnatul Michael Bloomberg, proprietarul unui trust media şi fost primar al oraşului New York, le-a cerut consilierilor să elaboreze un plan pentru eventuala sa candidatură, ca independent, la funcţia de preşedinte al Statelor Unite, informează cotidianul The New York Times.

Consilierii omului de afaceri, a şaptea cea mai bogată persoană din Statele Unite şi a 13-a din lume, au declarat că Bloomberg este încurajat să candideze în contextul în care în tabăra republicană domină Donald Trump, iar în cea democrată se observă o ascensiune a lui Bernie Sanders, care se pare că o va depăşi pe Hillary Clinton.

Michael Bloomberg, care are o avere estimată la 41 de miliarde de dolari, s-a gândit şi în trecut să candideze la funcţia de preşedinte al SUA ca independent, dar a ajuns mereu la concluzia că nu putea câştiga.

Ţinând cont de situaţia politică înaintea scrutinului din 2016, Bloomberg este încrezător că ar avea o şansă.

Michael Bloomberg, în vârstă de 73 de ani, a făcut paşi concreţi spre lansarea campaniei electorale, indicându-le prietenilor şi consilierilor că ar vrea să aloce un miliard de dolari din fonduri proprii în acest scop.

Michael Bloomberg ar urma să anunţe la începutul lunii martie decizia de a candida la preşedinţia Statele Unite ca independent.

Michael Bloomberg a fost primar al oraşului New York în perioada 2002-2013 şi este proprietarul şi preşedintele trustului de analize financiare Bloomberg L.P, cu sediul în Manhattan (New York).

 
Cuvinte cheie:
SUA
, BLOOMBERG
, PREŞEDINŢIE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide