Business Internaţional

Milioane de americani nu şi-au mai plătit de peste un an creditele pentru şcoală

Milioane de americani nu şi-au mai plătit de peste un...

Autor: CătăIina Apostoiu

24.08.2015, 00:04 1000

Aproape şapte milioane de americani nu au mai făcut nicio plată în contul creditelor federale pentru studenţi de cel puţin un an, un nivel ridicat de default ce sugerează că un număr din ce în ce mai mare de gospodării nu pot sau nu vor să-şi ramburseze creditele pentru şcoală, scrie The Wall Street Journal.

La nivelul lunii iulie, 6,9 milioane de americani cu credite pentru studenţi nu transferaseră nicio plată către guvern de cel puţin 360 de zile, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut, relevă datele Departamentului pentru Educaţie.

Astfel, 17% din numărul total de debitori cu credite federale înregistrează întârzieri mari la plata ratelor. Milioane de alţi debitori înregistrează întârzieri de mai multe luni.

Numărul cazurilor în care se înregistrează întârzieri mari sunt în creştere în ciuda scăderii semnificative a ratei şomajului în ultimul an şi a eforturilor administraţiei Obama de a-i atrage pe debitori în programe care să le mişcoreze ratele lunare. Restanţele la alte tipuri de credite, cum ar fi cele ipotecare, sunt în scădere.

Ultimele cifre scot în evidenţă faptul că creditele pentru şcoală, al căror nivel s-a triplat în ultimul deceniu, la 1,19 mii de miliarde de dolari, au devenit rapid o povară copleşitoare pentru un număr în creştere de americani.

Înmulţirea cazurilor în care se înregistrează întârzieri de peste un an are implicaţii semnificative pentru debitori, contribuabili şi economie. Defaulturile la creditele pentru şcoală afectează istoricul de credit al debitorilor, aceştia nemaiputând contracta credite pentru automobile sau case ani la rând. Acest lucru afectează mai departe economia, care se bazează foarte mult pe achiziţiile pentru consum. Veniturile guvernului au de asemenea de suferit.

În schimb, numărul cazurilor în care se înregistrează întârzieri la plată cuprinse între 31 şi 359 de zile a scăzut în ultimul an, în mare parte datorită programelor federale care reduc ratele lunare ale debitorilor, legând plăţile de veniturile înregistrate de aceştia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO