Business Internaţional

Ministrul chinez de Externe: "Un război ar putea izbucni în orice moment" în Coreea de Nord

Ministrul chinez de Externe: "Un război ar putea izbucni...

Autor: Mircea Olteanu

14.04.2017, 11:58 4130

"Dacă un război va avea loc, rezultatul va fi o situaţie în care toată lumea pierde şi nimeni nu va ieşi câştigător", a declarat Wang Xi în cursul unei conferinţe de presă cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault.

Ministrul chinez a adăugat că cine va provoca un conflict "trebuie să-şi asume responsabilitatea istorică şi să plătească preţul corespunzător".

"Dialogul este singura soluţie posibilă", a adăugat Wang Xi.

Afirmaţiile oficialului chinez au loc în contextul în care preşedintele american Donald Trump a avertizat că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

"Am mare încredere într-o abordare adecvată a Chinei faţă de Coreea de Nord", a transmis Donald Trump prin Twitter joi dimineaţă.

"În cazul în care China nu va putea face acest lucru, vor interveni Statele Unite şi aliaţii acestora", a atras atenţia Donald Trump.

"Coreea de Nord este o problemă. Problema va fi rezolvată", a mai declarat liderul Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO