Business Internaţional

Ministrul german de Externe pune la îndoială calendarul propus de Theresa May privind Brexit

Ministrul german de Externe pune la îndoială calendarul...

Autor: Mircea Olteanu

04.04.2017, 11:46 77

Gabriel a declarat că premierul britanic va trebui să ofere "asigurări" că Marea Britanie îşi va plăti contribuţiile financiare înainte de iniţierea discuţiilor privind un acord comercial între Regatul Unit şi UE.

"Suntem la fel de dornici ca Marea Britanie să finalizăm ambele acorduri cât mai curând posibil", a declarat oficialul german într-un intreviu pentru The Independent.

"În primul rând, trebuie să punem în ordine lucrurile ce privesc o ieşire controlată, iar apoi vrem să discutăm cât mai curând posibil despre relaţiile viitoare şi să avansăm cât mai mult în următorii doi ani", a mai declarat Sigmar Gabriel.

"Totuşi nu doresc să fac speculaţii cu privire la termene într-un moment când negocierile nici măcar încă n-au început. Ambele părţi trebuie să recunoască că un acord pentru un parteneriat cuprinzător va fi o încercare destul de laborioasă", a adăugat ministrul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO