Business Internaţional

Mobius: Rezolvarea crizei din zona euro ar reprezenta "mărunţiş" pentru China

Mobius: Rezolvarea crizei din zona euro ar reprezenta "mărunţiş" pentru China

Autor: Marius Oncu - Mediafax

28.06.2011, 18:14 1070

Rezolvarea crizei din zona euro ar fi "mărunţiş" pentru China,stat cu cele mai mari rezerve valutare din lume, de circa 3.000miliarde de dolari, a declarat preşedintele executiv al TempletonEmerging Markets Group, Mark Mobius, pentru postul american deteleviziune CNBC, citat de Mediafax.

Comentariile şefului Templeton Emerging Markets Group survin încontextul unei serii de vizite în mai multe state europene apremierului chinez, Wen Jiabao.

"Nu este nerealist să stopeze China criza din zona euro. Chineziiau mulţi bani, iar Europa este o locaţie naturală pentrudiversificarea (investiţiilor, n.r.). China are rezerve de circa3.000 de miliarde de dolari şi doar o mică parte din acestea arputea ajuta la temperarea crizei din zona euro", a spusMobius.

Datoria statelor din zona euro confruntate cu probleme arreprezenta o investiţie bună, a adăugat el.

"După cum am văzut şi în criza pieţelor din Asia, acest tip dedatorie poate fi o investiţie bună. China se comportă ca un managerde fond şi vrea profit. Vrea, de asemenea, să fie văzută într-olumină pozitivă de Europa", a afirmat Mobius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO