Business Internaţional

Moody’s: Riscul de default al Greciei rămâne ridicat chiar şi după acordul cu creditorii

Moody’s: Riscul de default al Greciei rămâne ridicat chiar şi după acordul cu creditorii

Foto: Shutterstock

Autor: Anca Dumitrescu

27.02.2012, 18:34 209

Riscul de default (încetare de plăţi) al Greciei rămâne ridicat chiar şi după acordul de restructurare a datoriilor, încheiat săptămâna trecută, potrivit unui raport publicat luni de agenţia de evaluare financiară Moody's, citat de AFP.

"Anunţul din 21 februarie privind susţinerea Greciei este un pas important, dar riscul de default va rămâne ridicat chiar şi după schimbul de obligaţiuni pentru reducerea datoriilor", a afirmat în raport analistul Sarah Carlson.

"Povara datoriilor va fi mare pentru mulţi ani, iar Grecia nu va avea acces la pieţele financiare private după încheierea celui de-al doilea program de asistenţă financiară", potrivit Moody's.
Agenţia semnalează totodată riscul politic, legat de aplicarea măsurilor de reformă, implicat de rezultatul alegenerilor generale programate în aprilie.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat săptămâna trecută un al doilea program de susţinere a Greciei, în valoare totală de 237 miliarde de euro, care include două componente, una publică, de 130 de miliarde de euro, şi una prin care creditorii privaţi au acceptat reducerea datoriilor elene cu 53,5%, respectiv cu 107 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO