Business Internaţional

Moscova: Racheta balistică lansată de Coreea de Nord nu a reprezentat o ameninţare pentru Rusia

Moscova: Racheta balistică lansată de Coreea de Nord nu...

Autor: Mircea Olteanu

14.05.2017, 14:59 1739

"Sistemele ruseşti de avertizare au detectat lansarea unei rachete balistice de pe teritoriul Coreei de Nord. Sistemele de avertizare au urmărit ţinta pe durata a 23 de minute, până la prăbuşirea acesteia în zona centrală a Mării Japoniei (la aproximativ 500 de kilometri de teritoriul Rusiei)", se afirmă într-un comunicat al Ministerul Apărării de la Moscova.

"Acest test balistic nu a constituit un pericol pentru Federaţia Rusă", a precizat Ministerul, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Anterior, un reprezentant al Kremlinului a anunţat că preşedintele Rusiei, Vladmir Putin, aflat într-o vizită oficială la Beijing, s-a declarat îngrijorat în legătură cu testul balistic efectuat de Coreea de Nord, relatează Reuters.

Autorităţile SUA au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de regiunea oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

"În contextul în care racheta s-a prăbuşit atât de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decât de Japonia, preşedintele (Donald Trump) nu-şi poate imagina că Rusia e încântată", se arată într-un comunicat al Casei Albe, potrivit postului CNN.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO