Business Internaţional

Nemţii de la Deutsche Bank se pregătesc de restrângerea operaţiunilor britanice, în cazul unui Brexit

Nemţii de la Deutsche Bank se pregătesc de...

Autor: Anca Dumitrescu

19.05.2015, 13:19 106

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank, cea mai mare instituţie financiară din Germania, a spus că un grup de lucru analizează transferarea unora dintre operaţiunile din Marea Britanie în Germania sau alte state din zona euro, în cazul unui Brexit, transmite Reuters.

Grupul, din care fac parte directori de rang înalt ai Deutsche Bank, va analiza diferite scenarii de Brexit şi implicaţiile lor pentru afacerile băncii în Marea Britanie.

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa britanică din 1873, unde are aproape 9.000 de angajaţi.

Analiştii anticipează că şi alte bănci cu operaţiuni mari în Regatul Unit vor analiza implicaţiile unui posibil Brexit, care va fi respins de majoritatea grupurilor de afaceri, dacă va limita accesul Marii Britanii la marii parteneri comerciali din Europa.

Cameron, care a câştigat pajoritatea în alegerile parlamentare din 7 mai, s-a angajat să renegocieze relaţiile Marii Britanii cu Europa, iar ulterior să organizeze un referendum privind apartenenţa ţării la UE, până la sfârşitul lui 2017.

Planul de rezervă al Deutsche Bank vine după ce guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a spus că este important ca guvernul britanic să ofere claritate referitor la modul în care va proceda în problema referendumului.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic nu a fost disponibil pentru comentarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO