Business Internaţional

Noul sef al Siemens are planuri mari

11.07.2007, 16:39 13

Siemens are un nou director executiv in persoana lui Peter Loscher, fost presedinte executiv in cadrul companiei americane producatoare de farmaceutice Merck, scrie International Herald Tribune.
Conform spuselor sale, una dintre prioritatile de top va fi simplificarea structurilor organizationale bizantine considerate a fi contribuit la scandalul de dare de mita care a clatinat compania germana.
Compania pune scandalul cu pricina pe seama operatiunilor extinse pe care le desfasoara si care sunt considerate a fi ajutat respectivii angajatii sa ascunda tranzactii suspecte de 420 de milioane de euro ( 570 mil. dolari), anchetate in prezent atat de reprezentantii companiei, cat si de procurorii germani. Acele structuri si divizii regionale vor fi cercetate indeaproape pentru ca am pregatit un alt plan organizational, a declarat Loscher.
"In toamna voi prezenta concluziile mele board-ului de supraveghere, avand in minte aceste obiective: responsabilitati clare, precise, un nivel mai mare de transparenta si viteza maxima", a spus Loscher cu ocazia intalnirii la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.
Loscher, care a devenit pe 1 iulie primul CEO al Siemens din afara companiei, va porni intr-un tur de recunoastere a diviziilor Siemens din intreaga lume. Primele sale destinatii vor fi China, India si Japonia - tari unde, dupa spusele lui, compania are un "potential neexploatat". Va vizita de asemenea diviziile Siemens din Rusia si din Golful Persic.
Loscher nu prea a vorbit despre scandalul legat de darea de mita, ale carui radacini in cadrul Siemens au determinat angajarea sa in locul lui Klaus Kleinfeld. El a promis investigarea oricarei nereguli si "aplicarea sanctiunilor necesare".
"Performanta si etica nu sunt o contradictie, ci o necesitate", a mai spus Loscher.
Implementarea unei culturi de etica corporatista "este un maraton pentru noi, nu o cursa de viteza", a mai precizat Loscher. "Un lucru important pentru noi este ca obedienta si supunerea fata de regulile existente in companie sa faca parte din cultura manageriala a Siemens la nivel international, de la cel mai de jos nivel pana la cel mai inalt si inapoi", a mai spus Loscher.
Siemens a avut un "succes extraordinar", dar avea nevoie de niste schimbari. Loscher a declarat ca vrea sa transforme portofoliul de produse al companiei in ceva "mai concentrat si mai putin complex".
Loscher a mai promis ca pana la sfarsitul verii va hotara daca va continua planurile in legatura cu oferta publica a Siemens VDO, producator de piese auto. Compania germana auto Continental si-a anuntat deja interesul pentru achizitionarea acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO