Business Internaţional

Perspectivele de creştere economică în Marea Britanie, în scădere; datoria suverană va creşte

Perspectivele de creştere economică în Marea Britanie,...

Autor: MEDIAFAX

23.11.2016, 15:43 122

Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară (OBR) a anunţat că Marea Britanie va avea o creştere economică de 1,4% în 2017, comparativ cu perspectiva de 2,2% din martie. Pentru 2018, Philip Hammond a anunţat revizuirea creşterii economice de la 2,1% la 1,7%.

"Acum, sarcina noastră este să pregătim economia să fie rezistentă, în contextul în care ieşim din Uniunea Europeană şi intrăm într-o perioadă de tranziţie", a declarat Hammond în Parlament.

"Vom menţine angajamentul în sensul disciplinei bugetare, recunoscând însă necesitatea unor investiţii pentru stimularea productivităţii şi susţinerea economiei în perioada de tranziţie", a explicat Hammond.

Philip Hammond a transmis că Guvernul Theresa May va trebui să împrumute miliarde de lire (miliarde de euro) în următorii cinci ani, astfel că perspectiva datoriei suverane ar urma să ajungă la 90,2% din PIB în perioada 2017/2018, cifră superioară proiecţiilor efectuate în martie, care indicau 81,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO