Business Internaţional

Culmea "apărării: Navele armatei române, cumpărate de la britanici, vor fi modernizate de turci, susţine presa turcă

Culmea "apărării: Navele armatei române, cumpărate de...
22.08.2016, 16:03 514
Pentru prima oară, Trucia va exporta servicii de inginerie pentru modernizarea submarinelor, o arie care necesită înaltă tehnologie. STM – Departamentul de Aparare Tehnologie şi Inginerie din Turcia – a câştigat contractul pentru submarinele pakistaneze de origine franceză şi pentru navele armatei române, de origine britanică, potrivit dailysabah, o publicaţie din Turcia. 
 
Industria de apărare din Turcia, care a dezvoltat anterior cea mai mare navă pakistenză, a câştigat un contract de aproape 500 de milioane de dolari pentru modernizarea unor sumbarine şi nave din Pakistan şi România.

Ca o ţară care deja este capabilă să să îşi modernizeze propriile submarine, Turcia va exporta pentru prima oară servicii de inginerie în zona de înaltă tehnologie.

STM a concurat cu mai multe companii din Chona, Marea Britanie, Franţa, Italia şi SUA pentru contractele negociate de România şi Pakistan.  

Notă ZF: Presa turcă scrie despre submarinele armatei române, însă probabil se referă la celebrele fregate britanice cumpărate de statul român. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO