Business Internaţional

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vrea schimbări radicale în interiorul Uniunii Europene: „Trebuie să fim lucizi, Europa pe care o ştim astăzi ar putea muri. Totutul depinde de alegerile pe care le facem acum”

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vrea schimbări...

Autor: Valeriu Dănilă

25.04.2024, 18:01 212

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, vrea schimbarea politicii monetare a BCE şi creşterea „capacităţii bugetare” a Uniunii Europene pentru majorarea investiţiilor, scrie FT.

Acesta avertizează că blocul comunitar se confruntă cu o ameninţare serioasă din partea Rusiei dar şi a subvenţiilor americane şi chineze.

„Trebuie să fim lucizi, Europa pe care o ştim astăzi ar putea muri. Totutul depinde de alegerile pe care le facem acum”, a explicat preşedintele Franţei.

În discursul pe care l-a susţinut la Universitatea Sorbona joi, Emmanuel Macron, a prezentat un portret întunecat al provocărilor europene, printre care declinul economic, creşterea iliberalismului, dar şi revenirea războiului pe continent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO