Business Internaţional

Preşedintele Iranului: Donald Trump nu poate provoca colapsul acordului nuclear

Preşedintele Iranului: Donald Trump nu poate provoca...

Autor: Marian Avram, Mediafax

19.12.2017, 12:03 48

”Acordul nuclear nu va intra în colaps. Cei care speră că Trump îi va provoca colapsul se înşală”, a declarat preşedintele iranian în cadrul unui discurs susţinut marţi.

Rouhani a adăugat că Teheranul va rămâne în Acord şi va respecta prevederile acestuia atât timp cât toţi semnatarii fac acelaşi lucru, adăugând că va rupe Acordul dacă Washingtonul va lua decizia de a se retrage din tratat.

Donald Trump a anunţat recent că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând".

Pe 14 iulie 2015, Iranul şi P5+1 (cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi Germania) au ajuns la un acord cu privire la programul nuclear al Teheranului. Acordul prevedea ridicarea sancţiunilor impuse Iranului de către ONU şi UE, iar în schimb Teheranul se angaja să-şi poziţioneze programul nuclear sub controlul internaţional. Faza de implementare a acordului a început pe 16 ianuarie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO