Business Internaţional

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a anunţat că va renunţa la funcţie şi se va implica în politica federală germană

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a...

Autor: Mediafax

24.11.2016, 11:48 76

Schulz, care este membru al Partidului Social Democrat din Germania (SPD), a făcut aceste declaraţii la postul de televiziune ARD şi a spus că va oferi detalii în acest sens joi la Bruxelles.

Publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung a anunţat că Schulz va fi principalul candidat al partidului pentru landul Renania de Nord — Westfalia la alegerile federale germane programate pentru sfârşitul anului 2017.

Schulz este privit ca posibil candidat SPD pentru funcţia de cancelar, ca alternativă la candidatura ministrului german al Economiei, Sigmar Gabriel, care este în prezent şi vicecancelar în Guvernul coaliţiei.

El ar putea candida, de asemenea, pentru funcţia de ministru de Externe, postul urmând să fie vacant în luna februarie dacă ministrul în exerciţiu Frank-Walter Steinmeier îşi asumă rolul ceremonial de preşedinte al ţării, aşa cum este de aşteptat.

SPD îşi ca anunţa candidatul pentru funcţia de cancelar în luna ianuarie.

Duminică, cancelarul german Angela Merkel a anunţat că va candida pentru cel de-al patrulea mandat la conducerea Guvernului în cadrul alegerilor legislative din 2017. În momentul în care a făcut anunţul privind candidatura sa la conducerea Guvernului în faţa membrilor CDU la Berlin, Merkel a spus, de asemenea, că va candida din nou pentru conducerea partidului de centru-dreapta. Germania aştepta de mai multe luni informaţia dacă Angela Merkel, la putere din 2005, va candida pentru un al patrulea mandat la alegerile din septembrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO