Business Internaţional

Preţul petrolului a crescut luni la aproape 114 dolari/baril, din cauza protestelor din Oman

Preţul petrolului a crescut luni la aproape 114 dolari/baril, din cauza protestelor din Oman

Autor: Radu Racu

28.02.2011, 10:59 31

Preţul petrolului a crescut luni cu 1 dolar, aproape de 114dolari pe baril, după ce extinderea tensiunilor din OrientulMijlociu în Oman a alimentat îngrijorările legate de furnizăriledin regiune, scrie Reuters.

Cotaţia ţiţeiului Brent a urcat cu 1,15 dolari până la ora 7:08GMT, la 113,29 dolari pe baril. Preţul petrolului WTI, de referinţăpe piaţa americană, a urcat totodată cu 1,39 dolari, la 99,27dolari pe baril.

"Există o îngrijorare majoră privind epidemia de proteste dinOrientul Mijociu, o regiune care furnizează o mare parte dinpetrolul lumii", spune Ben Westmore, trader pe materii prime laNational Australia Bank.

Producţia de petrol din Oman nu a fost încă afectată demanifestaţiile violente de stradă, însă perspectivele suntpesimiste după ce revolta din Libia împotriva regimului de laTripoli a oprit circa trei sferturi din capacitatea acestei ţări,determinând Arabia Saudită să intervină prin creştereasemnificativă a livrărilor pentru a compensa deficienţele deofertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO