Business Internaţional

Proiectul care ar putea schimba faţa oraşelor: Cum se va putea ajunge din Manhattan în Brooklyn în 4 minute

Proiectul care ar putea schimba faţa oraşelor: Cum se...

Autor: Oana Stupinean

27.09.2014, 09:04 930

Dan Levy, CEO-ul companiei imobiliare CityRealty a propus construirea unei gondole de mare viteză, care va face legătura între Manhattan şi Brooklyn în mai puţin de patru minute, scrie NBC New York.

Levy numeşte proiectul  care va transporta 5,000 de persoane la fiecare oră “East River Skyway”, gondola urmând să fie principalul “ghid” pentru turiştii care vor vizita New York-ul.  

“Te vei urca în gondolă şi vei ajunge din Brooklyn până în Manhattan în mai puţin de patru minute,” spune Levy pentru NBC.

Chiar dacă o plimbare cu gondola sună mult mai bine decât o călătorie cu aglomeratul metrou, scepticii se grăbesc să găsească defecte noului proiect. Deşi cursa cu gondola este una scurtă, cei mai mulţi dintre navetişti probabil vor folosi metroul. Alţii spun că timpul aşteptat este ireal, iar cablurile vor compromite priveliştea oraşului.

Levy crede însă că planul său depăşeşte orice problemă, în plus, consideră proiectul ca fiind “verde”, nepoluând mediul înconjurător.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO