Business Internaţional

Putin închide agenţia de presă RIA Novosti, cu o istorie de 72 de ani, şi o înlocuieşte cu Rossia segodnia

Putin închide agenţia de presă RIA Novosti, cu o...

Autor: Madalina Cerban

09.12.2013, 15:24 249

RIA Novosti a fost desfiinţată printr-un decret prezidenţial, potrivit agenţiei de presă ruse.

Pe structura fostei agenţii RIA Novosti, deschisă în 1941, Vladimir Putin a înfiinţat agenţia de informaţii internaţionale Rossia segodnia (Rusia de astăzi).

Rossia segodnia îşi va desfăşura activitatea în fostul sediu al RIA Novosti şi va include în structura sa compania publică de radio Golos Rossii (Vocea Rusiei), care a fost la rândul său dizolvată prin decret prezidenţial.

Vladimir Putin a însărcinat Guvernul rus ca, în termen de o lună, să ia toate măsurile necesare pentru înfiinţarea noii agenţii de ştiri Rossia segodnia şi pentru includerea acesteia în lista companiilor strategice ale ţării.

Agenţia de informaţii internaţionale Rossia segodnia va avea ca scop principal reflectarea în străinătate a politicii şi vieţii sociale a Federaţiei Ruse, se spune în decretul prezidenţial.

Prin intermediul aceluiaşi decret, preşedintele Vladimir Putin l-a numit pe Dmitri Kisselev în funcţia de director general al Rossia segodnia.

Potrivit AFP, Dmitri Kisselev este prezentator al unui jurnal de ştiri la televiziunea publică din Rusia. Kisselev este o persoană controversată, cunoscută pentru comentariile sale tranşante la adresa comunităţii gay.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO