Business Internaţional

Ralph Roberts, unul dintre pionierii industriei de cablu americane, a murit

Ralph Roberts, unul dintre pionierii industriei de cablu...

Autor: Ana Obretin

20.06.2015, 16:29 222

Ralph Roberts, tatăl actualului preşedinte-director general al companiei, Brian Roberts, a murit din cauze naturale, joi, în locuinţa sa din Philadelphia, au anunţat reprezentanţii companiei vineri.

Ralph Roberts a fost preşedinte-director general al companiei pe care a înfiinţat-o, iar, în ultimii ani, a deţinut titlul de preşedinte onorific. Fiul său a devenit preşedinte al companiei în 1990 şi preşedinte-director general în 2002. Brian Roberts a continuat să dezvolte compania, inclusiv prin achiziţii noi, şi a transformat-o în lider pe piaţa de cablu americană. Brian Roberts a achiziţionat şi NBCUniversal, prin care Comcast a devenit un gigant pe piaţa de distribuţie şi conţinuturi.

Ralph Roberts a înfiinţat Comcast în 1963, prin achiziţia unei companii de cablu de 1.200 de abonaţi din Tupelo, Mississippi. A dezvoltat compania până când aceasta a fost inclusă în topul 50 Fortune.

La nivel personal, s-a implicat în lupta împotriva cancerului şi a înfiinţat, în 2006, împreună cu soţia sa, Suzanne, şi familia sa, Roberts Proton Therapy Center la Penn Medicine, Universitatea din Pennsylvania.

Recent, soţii Roberts au primit Philadelphia Award pentru contribuţia lor la dezvoltarea oraşului, prin activităţile din domeniul afacerilor, filantropice şi culturale. Suzanne, cu care Ralph Roberts a fost căsătorit timp de peste 70 de ani, a fost actriţă, regizoare şi gazda emisiunii TV "Seeking Solutions with Suzanne".

Comcast este o companie de telecomunicaţii care oferă servicii de televiziune, voce (Voice over IP), internet, producţie de film şi televiziune. În februarie 2014, compania şi-a arătat interesul de a fuziona cu Time Warner Cable, într-o tranzacţie evaluată la 45,2 miliarde de dolari. Potrivit termenilor din înţelegere, Comcast urma să preia controlul total asupra Time Warner Cable. Însă, în luna aprilie a acestui an, Comcast a renunţat la această fuziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO