Business Internaţional

Războiul lui Trump împotriva imigranţilor: Preşedintele american vrea să elimine posibilitatea obţinerii cetăţeniei americane prin naştere de către copiii imigranţilor ilegali

Războiul lui Trump împotriva imigranţilor:...

Autor: Mihai Draghici

30.10.2018, 14:41 107

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că intenţionează să emită o ordonanţă executivă prin care să elimine posibilitatea obţinerii cetăţeniei americane prin naştere de către copiii imigranţilor aflaţi în ilegalitate, informează site-ul Axios.com.

"Suntem singura ţară din lume în care o persoană vine, face un copil, iar copilul este practic cetăţean al Statelor Unite 85 de ani, cu toate beneficiile. Este o situaţie ridicolă şi se va termina", a declarat Donald Trump.

"Există o procedură în acest sens, se va întâmpla printr-o ordonanţă executivă", a precizat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a exprimat surprindere că jurnaliştii de la Axios.com ştiau despre această iniţiativă. "Nu mă gândeam că ştia altcineva în afară de mine. Credeam că doar eu ştiu despre acest plan", a spus Trump.

Potrivit site-ului Axios.com, peste 30 de naţiuni, majoritatea situate în Emisfera Vestică, oferă cetăţenie prin naşterea pe propriul teritoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO