Business Internaţional

Renault a avut profit de 780 mil. euro

01.08.2010, 23:11 13

Producătorul de automobile Renault, proprietarul Dacia, araportat un profit net peste aşteptări pe prima jumătate a acestuian, în condiţiile în care vânzările au crescut, în pofidaretragerii treptate a stimulentelor guvernamentale menite săimpulsioneze cererea, conform The Wall Street Journal. Al doileamare producător auto al Franţei după PSA Peugeot-Citroen aînregistrat un profit net de 780 de milioane de euro, comparativ cuo pierdere netă de 2,73 miliarde de euro în perioada similară aanului trecut. Vânzările au avansat la 19,67 miliarde de euro înprimul semestru al anului, de la 15,99 miliarde de euro.

Oficialii Renault au declarat că rezultatele sale de pe primulsemestru sunt "peste aşteptări" şi şi-a reiterat estimările pe2010. Compania s-a arătat totuşi prudentă în ceea ce priveşterestul anului şi anul viitor. Patrick Pelata, directoruloperaţional al companiei, a declarat că în timp ce vânzările petrimestrul trei din Europa sunt conform aşteptărilor, există temerilegate de o reducere în volum în trimestrul patru. Renault resimtepresiuni pe preţuri care se vor intensifica probabil în semestruldoi, în condiţiile în care clienţii companiei se orientează cătreautovehicule mai ieftine, a adăugat Pelata. Directorul financiar alproducătorului Dominique Thormann a declarat că Renault îşi menţineintenţia de a returna în avans în acest an cel puţin 500 demilioane de euro din creditul de urgenţă de 3 miliarde de euro cei-a fost acordat de guvernul francez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO