Business Internaţional

Repornesc americanii tiparniţa? Bursele europene deschid ziua în scădere, aşteptând veşti de la cel mai puternic bancher din lume, Ben Bernanke

Repornesc americanii tiparniţa? Bursele europene deschid ziua în scădere, aşteptând veşti de la cel mai puternic bancher din lume, Ben Bernanke

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

26.08.2011, 11:12 1467

Bursele europene au deschis vineri în scădere, investitorii aşteptând discursul preşedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, pentru a afla dacă banca centrală americană pregăteşte noi măsuri de stimulare a economiei, transmite Bloomberg.

Pieţele asiatice şi preţurile futures pe bursa de la New York sunt în stagnare.

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 1,1% până la ora 8:30 la Londra (10:30 ora României), dar este în urcare cu 0,7% pe ansamblul întregii săptămâni.
Stoxx 600 a pierdut 23% de la vârful acestui an, atins pe 17 februarie, din cauza datelor economice dezamăgitoare din SUA şi Europa, crizei datoriilor de stat din zona euro şi temerilor că revenirea economică globală frânează.

Indicele MSCI al burselor din regiunea Asia-Pacific, din afara Japoniei, a urcat vineri cu 0,3%, iar bursa de la Tokyo a câştigat 0,3% după demisia premierului Naoto Kan.

Ben Bernanke va susţine la 10:00 ora New York-ului (17:00 ora României) discursul de la conferinţa anuală a Federal Reserve de la Jackson Hole, Wyoming.
Oficialul a profitat anul trecut de acelaşi eveniment pentru a anunţa în premieră programul de lichiditate al Fed supranumit QE2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO