Business Internaţional

România creşte preţurile la gaze de la 1 aprilie, în schimb Bulgaria le scade

România creşte preţurile la gaze de la 1 aprilie, în...

Autor: Daniela Stoican

20.03.2014, 19:46 1103

Preţul gazelor naturale din Bulgaria va scădea cu 4,5% de la 1 aprilie, a anunţat preşedintele autorităţii de reglementare din domeniul gazelor Boyan Boev, scrie Novinite.

Nu este încă foarte clar cum vor fi afectate preţurile pentru consumatori la căldură şi apă caldă.

Noul preţ cerut de furnizorul de gaze bulgar de stat Bulgargaz va fi de 601,25 leva (307 euro) pe mia de metri cubi faţă de 630 de leva în prezent, a explicat Boev într-un interviu pentru serviciul de ştiri bulgar Darik news.

Guvernul anterior al Bulgariei, condus de Boris Borisov, a căzut în februarie anul trecut, în urma unor demonstraţii de stradă împotriva creşterii peste noapte a facturilor la energie.

În schimb în România preţul  gazele naturale va  creşte tot de la 1 aprilie cu 2% pentru consumatorii casnici, şi cu 5% pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată,  a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie Nicolae Havrileţ.  Tot de la 1 aprilie vor fi introduse în România şi acciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburant sau taxa pe stâlp, care vor conduce la scumpiri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO