Business Internaţional

Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 care urmează să fie livrate în India

Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

18.11.2019, 17:09 119

Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 pentru India, care urmează să fie livrate până în 2025, a informat luni directorul general al companiei Rostec, Serghei Chemezov, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Plata în avans a fost făcută deja. Nu vreau să specific exact suma, însă este o plată în avans. Am lansat producţia şi totul este în lucru, urmând să fie implementat aşa cum am stabilit. Contractul va fi îndeplinit până în 2025", a declarat Chemezov.

New Delhi a anunţat că urmează să achiziţioneze sisteme S-400 tocmai în 2015.Contractul de 5,43 de miliarde de dolari pentru S-400 a fost semnat în timpul vizitei oficiale pe care preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat-o în India anul trecut.

Contractul pentru livrarea şi localizarea producţiei elicopterelor Kamov Ka-226T pentru Ministerul indian al Apărării ar putea fi semnat în următoarele şase luni, a informat directorul general al Rosoboronexport , Alexander Mikheiev.

Potrivit acestuia, "producţia acestor elicoptere a început deja", iar termenii sunt formaţi pe baza procedurilor adoptate de Ministerul indian al Apărării.

În 2015, Rusia şi India au semnat un acord interguvernamental pentru livrarea elicopterelor Ka-226T către India şi localizarea producţiei pe teritoriul său. Documentul include livrarea a 60 de elicoptere şi producerea a altor 140 de aeronave în India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO