Business Internaţional

Rusia se pregăteşte să răspundă la eventuale sancţiuni noi din partea SUA sau a altor state

Rusia se pregăteşte să răspundă la eventuale...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

20.12.2017, 14:26 100

Kremlinul a fost rugat să comenteze cu privire la relatările mass-media care susţin că banca rusă de dezvoltare VEB a intenţionat să transfere banca Globex către stat şi speculaţiile că aceasta va fi apoi folosită pentru a servi domeniul industrial militar cu scopul de a încerca să protejeze Rusia de noi sancţiuni.

"Lucrăm şi luăm măsuri îndreptate către apărarea intereselor noastre împotriva unor posibile noi acţiuni restrictive şi sancţiuni impuse de diverse ţări, pe care continuăm să le considerăm ilegale", a declarat purtătorul de cuvât al Kremilinului, Dimitri Peskov, fără a menţiona banca Globex.

Preşedintele american Donald Trump a semnat un nou pachet de sancţiuni în luna august, care a fost elaborat de parlamentarii americani. Printre măsuri este prevăzut faptul că secratarul Trezoreriei SUA trebuie să trimită un raport privind impactul extinderii sancţiunilor pentru a acoperi datoriile suverane ruse, cu un rezultat aşteptat la începutul lunii februarie.

Sancţiunile SUA şi UE impuse pentru anexarea Crimeii de către Rusia în 2014 şi sprijinul Moscovei pentru separatiştii proruşi din estul Ucrainei rămân în vigoare, însă acuzaţiile aduse recent Kremlinului pentru ingerinţele în alegerile prezidenţiale din Statele Unite au sporit cererea unor noi sancţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO