Business Internaţional

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: NATO îşi doreşte dialogul cu Rusia,însă nu va accepta încălcarea suveranităţii Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: NATO îşi...

Autor: Mediafax

15.11.2016, 13:24 99

"Mesajul din partea NATO a fost acela că ne dorim dialogul cu Rusia. Rusia este cel mai mare vecin al nostru, Rusia va rămâne aici şi în mod special când tensiunile ating cote înalte şi mai ales când ne confruntăm cu diverse provocări în ceea ce priveşte securitatea, este important să dialogăm," a declarat Stoltenberg, înainte de discuţiile cu miniştrii Apărării din statele UE.

"Credem că este important să respectăm integritatea teritorială şi suveranitatea tuturor naţiunilor, inclusiv Ucraina, iar din acest motiv niciodată nu vom respecta sau accepta încălcarea integrităţii teritoriale sau suveranităţii Ucrainei," a adăugat oficialul NATO.

Stoltenberg a precizat că este de acord cu Trump în ceea ce priveşte nevoia ca statele europene să crească cheltuielile cu apărarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO