Business Internaţional

Şeful Armatei ucrainene şi ministrul Apărării, vizită în apropierea liniei de front

Şeful Armatei ucrainene şi ministrul Apărării,...

Autor: Laura Buciu

25.02.2024, 13:03 26

Şeful armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, şi ministrul apărării, Rustem Umerov, au vizitat posturi de comandă din apropierea liniei de front pentru a analiza câmpul de luptă şi pentru a consolida apărarea, a declarat duminică generalul de rang înalt, citat de Reuters.

Armata Kievului se luptă să ţină piept forţelor ruseşti de-a lungul liniei de front în timp ce invazia la scară largă a Moscovei trece de doi ani.

„Am analizat în detaliu situaţia actuală şi am discutat despre paşii necesari în continuare, în primul rând protecţia trupelor împotriva dronelor şi a loviturilor cu bombe aeriene, precum şi întărirea anumitor zone ale frontului”, a postat Syrskyi pe Telegram, împreună cu imagini cu el şi Umerov întâlnindu-se cu comandanţii.

Syrskyi, care nu a precizat când a avut loc vizita, a adăugat că „situaţia este complexă şi necesită o monitorizare constantă”.

Forţele ruseşti au capturat săptămâna trecută oraşul strategic Avdiivka din estul Ucrainei, după un asalt care a durat luni de zile, şi fac presiuni asupra altor câteva zone de-a lungul liniei frontului, spun autorităţile ucrainene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO