Business Internaţional

Şeful de la Zurich Insurance şi-a prezentat demisia în urma sinuciderii şefului de operaţiuni financiare

Şeful de la Zurich Insurance şi-a prezentat demisia în...

Autor: Octavian Calei

29.08.2013, 16:38 837

Josef Ackermann, şeful Zurich Insurance şi fostul CEO Deutsche Bank, şi-a dat demisia joi în urma sinuciderii şefului de operaţiuni financiare, îngroşând rândul plecărilor din board-ul companiei, informează Business Insider.

Şeful Zurich Insurance a spus că familia îndurerată a lui Pierrer Wauthier, care lucra de 17 ani la al treilea mare grup de asigurări din Europa, consideră că el poartă o parte din vină pentru moartea lui Wauthier.

Wauthier a fost găsit mort luni în casa lui din Zug. În urma anchetei, poliţia a stabilit joi că acesta s-ar fi sinucis.

Vice-preşedintele companiei, Tom de Swaan, va prelua conducerea grupului elveţian de asigurări. Swaan a lucrat anterior în sistemul bancar, la ABN Amro.

În board-ul Zurich Insurance au avut loc schimbări importante în ultimele 12 luni. Fostul şef al departamentului de asigurări generale, Mario Greco, a plecat la mijlocul anului 2012 pentru a deveni preşedintele asiguratorului italian Generali. În urmă cu două săptămâni, şeful diviziei de asigurări de viaţă, Kevin Hogan, a plecat la AIG pe un post de şef al departamentului de asigurări clienţi persoane fizice.

Analiştii apreciază că pierderea în lanţ a unor directori din poziţii cheie produce o situaţie incertă şi dăunătoare pentru companie.

De când s-a întors în Elveţia, din Germania, în 2012, Ackermann a devenit un susţinător puternic al sectorului financiar elveţian. El este unul dintre puţinii seniori din finanţe care a reuşit să-şi păstreze job-ul în timpul crizei financiare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO