Business Internaţional

Şeful FMI are trei cazuri de agresiune sexuală la activ

Autor: Bogdan Cojocaru

15.05.2011, 16:00 629

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fostpus sub acuzare duminică, în SUA, pentru agresine sexualăşi tentativă de viol asupraunei cameriste de 32 de ani, într-un hotel din New York . Acesta nu este, însă, primul scandal cu tentăsexuală în care este implicat directorul general al FMI, noteazăBusiness Insider.

Un cazbinecunoscut este acela din 2008 al legăturii de dragoste cu osubordonată din cadrul FMI. Dar cel mai serios, în special prinprisma a ceea ce s-a întâmplat recent, este acela al acuzaţiilor căStrauss-Kahn a încercat săvoleze, sau cel puţin să agreseze sexual o ziaristă franceză,Tristane Banon, în 2007.

Banona vorbit la un show de televiziune despre întâlnirea cu un oficialde rang înalt al FMI, al cărui nume a fost bruiat cu un "beep".Jurnalista a confirmat ulterior că numele persoanei este DominiqueStrauss-Kahn.

Banona povestit că Strauss-Kahn i-a cerut o întâlnire, dându-i o adresă.La adresa respectivă, ziarista a găsit un apartament mobilat doarcu un pat, un televizor şi un video.

"Vroiaca eu să-l ţin de mână în timp ce el răspundea. După mână a vrutbraţul, apoi a vrut mai mult, aşa că l-am oprit. S-a sfârşit foarterău, deoarece am ajuns să ne luptăm" a spusBanton.

Dupăincident, ziarista a primit de mai multe ori SMS-uri de laStrauss-Kahn în care acesta scria "Ţi-e frică demine?"

Banton susţine că povestea a fostmuşamalizată de media, iar ea a decis să nu depună acuzaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO