Business Internaţional

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, retinut de politia din New York pentru agresiune sexuala

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, retinut la New York pentru agresiune sexuala

Autor: Crenguta Nicolae

15.05.2011, 09:19 1470

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a fostretinut sambata pe aeroportul John F. Kennedy din New York, caurmare a plangerii unei cameriste de la un hotel din Times Square,care sustine ca a agresat-o sexual.

Seful FMI a fost retinut de ofiteri ai Autoritatii Portuare dinNew York, cu numai cateva minute inainte sa se imbarce intr-unavion Air France cu destinatia Paris, transmit agentiileinternationale de presa. El a fost predat politiei din Manhattan,care investigheaza un "atac brutal", atribuit lui Strauss-Kahn,asupra unei angajate a hotelului Sofitel.

Un comisar de politie a precizat ca menajera, in varsta de 32 deani, a intrat in camera lui Strauss-Kahn spre a face curatenie,sambata la pranz. Directorul FMI a iesit din baie in pielea goalasi ar fi incercat sa-i smulga hainele si s-o forteze sa-i faca sexoral, dar ea a scapat si a fugit la receptie, alertand conducereahotelului, care a anuntat politia. Cand politistii au ajuns lahotel, Strauss-Kahn deja plecase spre aeroport, lasandu-si incamera telefonul mobil si alte obiecte. "Victima a fost dusa laspitalul Roosevelt din Manhattan, unde a fost tratata pentru traumeminore", a declarat comisarul Paul Browne pentru CNN.

Inculparea lui Strauss-Kahn pentru agresiune sexuala, tentativade viol si sechestrare de persoana este iminenta. Potrivitavocatului sau, Benjamin Brafman, citat de Reuters, seful FMI isiva sustine nevinovatia in raport cu toate capetele deacuzare.Citiţi mai mult despre directorul FMI reţinut pentru agresiunesexuală pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO