Business Internaţional

Sigmar Gabriel, ministrul de Externe al Germaniei: Relaţiile dintre Statele Unite şi Europa nu vor mai fi aceleaşi

Sigmar Gabriel, ministrul de Externe al Germaniei:...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.12.2017, 02:14 50

În cadrul unui discurs susţinut la o forum pe teme de politică externă, Sigmar Gabriel a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să înveţe să-şi apere mai bine interesele şi să tragă concluziile necesare după relativa retragere a SUA de pe arena internaţională, sub conducerea preşedintelui Donald Trump.

”Statele Unite nu mai văd lumea ca o comunitate globală, ci ca o arenă de luptă în care fiecare trebuie să-şi caute propriul avantaj”, a declarat ministrul german de Externe, adăugând că Berlinul ar trebui să nu mai urmeze pur şi simplu liniile Washingtonului în materie de politică externă.

În plus, vicecancelarul german a precizat că îşi doreşte ca UE să devină un actor mai important, mai ales în contextul unilateralismului SUA, despre care Gabriel susţine că va rămâne o tendinţă centrală şi după ce Trump nu va mai fi preşedintele SUA.

”Relaţia dintre Statele Unite şi Europa nu va mai fi cea care a fost mult timp, inclusiv după Trump. Dominaţia mondială a Statelor Unite aparţine treptat istoriei”, a mai spus Gabriel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO