Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Mediafax

27.03.2011, 23:40 18

Averea medie a unei familii din SUA a scăzut cu23% în perioada crizei financiare, de la 125.000 de dolari în 2007la 96.000 de dolari în 2009, a anunţat banca centrală a SUA (Fed),citată de CNN. Studiul Fed, derulat pentru prima dată în 2007, afost reluat în 2009 pentru a evalua efectele recesiunii.

Fuziunile şi achiziţiile între companii aucrescut de la începutul acestui an cu 58%, la 717 mld. dolari,anunţând un an bogat în astfel de evenimente, marcat însă detensiunile din lumea arabă şi de cutremurul şi criza nucleară dinJaponia, transmite Reuters.

Grecia a depăşit cea mai dificilă perioadă acrizei datoriilor, a declarat ministrul elen al finanţelor GeorgesPapaconstantinou, potrivit AFP. "Ce a fost mai greu a trecut. Înacest an vom avea probabil o scădere economică de 3%. În schimb,pentru următorii doi ani estimăm creşteri ale PIB de 1%, respectiv2%", a declarat Papaconstantinou.

Strategiile contabile şi lobby-ul puternic aupermis General Electric (GE), cea mai mare corporaţie americană, sănu plătească taxe guvernului de la Washington

pentru anul 2010 chiar dacă peste o treime din profitul de 14miliarde dolari s-a obţinut în SUA, potrivit New York Times.

Comitetul Basel pentru Supravaghere Bancarăanalizează introducerea unor rezerve suplimentare de capital pentruinstituţiile financiare şi modul în care această măsură ar putea fifolosită pentru a opri creşterea marilor grupuri bancare, riscantăpentru sistemul mondial.

Banca Centrală Europeană (BCE) pregăteşte unnou program care va asigura lichiditatea băncilor cu probleme dinzona euro pe o perioadă mai lungă de timp, primii "clienţi" aifacilităţii urmând să fie instituţiile de credit din Irlanda.

Guvernatorul băncii centrale a Canadei MarkCarney avertizează că preţurile mărfurilor ar putea rămâne la unnivel ridicat o lungă perioadă, întinsă pe câteva decenii, şi acerut statelor emergente care se confruntă cu presiuniinflaţioniste să nu întârzie prea mult creşterea dobânzilor.

Premierul portughez demisionar Jose Socrates afost reales lider al Partidului Socialist cu 93,3% din voturi,astfel că va fi promotorul ideilor formaţiunii sale în campania

de dinaintea eventualelor alegeri anticipate, informeazăAFP.

Poliţia britanică a anunţat că 84 de persoaneau fost rănite şi 214 au fost arestate după ce mai mulţi"infractori" au jefuit un cartier comercial din Londra în timpulunei manifestaţii împotriva austerităţii, la care au participat celpuţin 250.000 de britanici. Acest miting a fost cel mai importantdin Londra după cel din 2003 împotriva războiului din Irak (unmilion de persoane).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO