Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Autor: Alexandru Matei, Vlad Popescu

07.07.2011, 00:02 64

Grupul german Mercedes Benz a înregistrat celmai bun prim semestru din istoria sa la capitolul vânzări, caurmare a cererii mari de pe pieţele emergente, scrie BBC News.Compania a vândut 610.531 de maşini în primele şase luni aleanului. Vânzările din China au crescut cu 50%, iar cele din Rusiacu 70% faţă de primul semestru din 2010.

Băncile britanice nu vor mai putea faceachiziţii dezastruoase precum cea a ABN Amro de către Royal Bank ofScotland ca urmare a noilor reglementări din sectorul financiarbritanic, a declarat ministrul britanic de finanţe George Osborne,scrie The Telegraph.

Şeful Camerei Reprezentanţilor, republicanulJohn Boehner, a declarat că negocierile privind reducerea datorieipublice nu vor ajunge la un consens dacă democraţii îşi menţincererile pentru renunţarea la scutiri de taxe în valoare de 400mld. dolari.

Brazilia pregăteşte o serie de măsuri pentru areduce efectele negative ale aprecierii realului asupra economieiîn condiţiile în care "războaiele valutare" nu dau semne să seîncheie, a declarat ministrul de finanţe Guido Mantega, scrieFinancial Times. Cu o rată a dobânzii de 12,25%, Brazilia atragefluxuri mari de capital străin.

Scandalulde trucare a meciurilor din fotbalul turc a dus la prăbuşireavalorii acţiunilor clubului Fenerbahce, scrie Hurriyet. Acţiunileau scăzut cu 19% luni şi cu 11,7% marţi, valoarea de piaţă aclubului scăzând la 335 mil. euro.

Unele bănci elveţiene blochează parţial accesulclienţilor străini la conturi, în contextul negocierii unor tratateprivind evaziunea fiscală între guvernul elveţian şi Germania,Marea Britanie şi Statele Unite, transmite Bloomberg. Elveţianegociază cu aceste ţări pentru rezolvarea problemei activelornetaxate ajunse în conturi bancare elveţiene.

Moody's estimează că 26 din cele 91 de bănciexaminate de autorităţile din Uniunea Europeană vor pica testele destres, necesitând consolidarea capitalului, scrie agenţia de presăThomson Reuters. Autoritatea Bancară Europeană ar trebui să anunţerezultatele testelor de stres în cursul săptămânii viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO