Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu, Marius Oncu

20.07.2011, 00:01 45

Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, SocGenşi UniCredit ar putea resimţi presiuni din partea investitorilor însensul majorării capitalului chiar dacă au trecut cu bine detestele de stres realizate în cadrul sistemului bancar european,scrie Bloomberg.

Uniunea Europeană ar putea impune băncilor maimult de o triplare a nivelurilor minime ale capitalului de bază încondiţiile în care Michel Barnier, comisarul UE pe serviciifinanciare, va propune o lege de implementare a reglementărilorglobale aprobate de Comitetul de la Basel cu privire la întărirearezistenţei băncilor la şocuri, scrie Bloomberg. Băncile va trebuisă strângă 423 mld. euro până în 2019.

Listări în valoare de aproape 10 mld. dolari aufost suspendate în prima jumătate a acestui an în Europa pe fondulvolatilităţii pieţei şi nemulţumirii investitorilor cu privire laultimele listări, generând un blocaj al IPO-urilor în Europa,potrivit Financial Times.

Bank of America, cea mai mare bancă din SUA, araportat o pierdere de 8,8 mld. dolari în trimestrul al doilea,faţă de un profit de 3,1 mld. dolari în aceeaşi perioadă a anuluitrecut, din cauza costurilor unei înţelegeri pentru despăgubireainvestitorilor în obligaţiuni ipotecare.

Parlamentul european va aproba legi pentru aasigura accesul la conturi bancare accesibile pentru toţi cetăţeniidin UE în următoarele 18 luni dacă industria bancară nu va extindeîn mod voluntar serviciile către cei 30 de milioane de adulţi dincadrul blocului care nu au acces la sector, potrivit FinancialTimes.

Germania intenţionează să impună o taxăbăncilor elveţiene la care au depozite evazionişti germani din caresă strângă până la 14 mld. euro, potrivit cotidianuluiHandelsblatt. Măsura face parte dintr-un plan al ministrului definanţe Wolfgang Schaeuble pentru a recupera până în toamnă fonduritransferate în Elveţia din cauza evaziunii fiscale.

BCE ar putea fi dispusă să accepte dreptgaranţii obligaţiuni elene în cazul unui "default selectiv" descurtă durată, a sugerat Ewald Nowotny, membru în consiliulguvernator al instituţiei, scrie Bloomberg. "Există o gamă amplă deopţiuni şi definiţii, de la «default clar» la «default selectiv»,«eveniment de credit» şi altele. Această situaţie trebuie studiatăfoarte serios. Există anumite propuneri care vizează un «defaultselectiv» de foarte scurtă durată, fără consecinţe negativemajore", a spus Nowotny.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO