Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Foto AFP

Autor: Gabriela Dita - Mediafax, Marius Oncu

02.08.2011, 00:03 56

Guvernul portughez a găsit un potenţialcumpărător pentru banca naţionalizată BPN şi se aşteaptă să încheieun acord în decurs de şase luni, potrivit agenţiei de presă ThomsonReuters. Ministerul de finanţe a selectat o ofertă de 40 mil. eurodepusă de divizia locală a Angolan Banco BIC dintr-un număr totalde patru oferte.

Sectorul de producţie al Chinei a continuat săîncetinească în iulie pe fondul reducerii cererii pentru exporturi,potrivit BBC News. Indicele PMI a scăzut la 50,7 puncte în iulie dela 50,9 puncte în luna anterioară.

Preţurile locuinţelor din China au înregistratcel mai lent ritm de creştere din ultimele 11 luni în iulie, dupăce guvernul şi-a intensificat eforturile de diminuare a risculuiunei bule pe piaţa imobiliară, scrie Bloomberg. Preţurile auavansat cu 0,2% în iulie faţă de iunie, cel mai lent ritm dinaugust anul trecut.

Grupul european aeronautic EADS va plăti 960mil. dolari pentru furnizorul de servicii de comunicaţii prinsatelit Vizada în cadrul celei mai recente dintr-o serie detranzacţii prin care grupul îşi valorifică excedentul delichiditate, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

News International plănuieşte înlocuireatabloidului News of The World, închis recent din cauza scandaluluiinterceptărilor telefonice, cu un alt ziar, al cărui nume ar puteafi The Sun on Sunday şi care ar putea fi lansat în toamnă, conformunor surse apropiate companiei, citate de Media Week.

Germania şi Elveţia vor semna la 10 august unacord privind banii neimpozitaţi ascunşi în băncile elveţiene,instituţiile de credit urmând să plătească două miliarde franci(2,5 miliarde dolari) drept garanţie pentru încasarea taxelor decătre Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO