Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

no title

Autor: Andrei Cîrchelan, Vlad Popescu

08.06.2012, 00:01 60

Valoarea Fondului de Aur, fond specializat pe investiţii care au legătură cu aurul, al miliardarului american John Paulson, s-a redus cu 13% în luna mai, din cauza scăderii preţurilor pe piaţa aurului şi pe segmentul de minerit, potrivit Bloomberg. Paulson încearcă să-şi revină după pierderi record ale firmelor pe care le gestionează în 2011. Valoarea vehiculului de investiţii în aur a scăzut cu 23% de la începutul anului până în prezent.

Preţurile alimentelor la nivel mondial au înregistrat în luna mai cea mai abruptă scădere din ultimii doi ani, cele mai mari reduceri fiind observate la lactate, cereale şi zahăr, potrivit buletinului statistic prezentat ieri de FAO, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU. Indicele măsurat de FAO, care ia în calcul preţurile a 55 de alimente şi tipuri de hrană, a scăzut în luna mai cu 4,2%. "Preţurile internaţionale s-au redus în ultimele săptămâni pentru majoritatea mărfurilor, datorită perspectivelor în general favorabile privind oferta, în contextul incertitudinilor economice tot mai intense şi aprecierii dolarului american", notează instituţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO